The grown up treehouse is quite simply, faultless

When architect Jesse Bennett set out to design his family home, he had just one key intention in mind: to create ‘joyful spaces’. And looking at the striking curves, secret nooks and exquisite overall beauty of his Planchonella House, it’s fair to say his objective has been achieved. Set high in the trees of a tropical pocket in Queensland, the light-flooded home is designed in an ‘L’ shape that allows every room a brilliant view. Making rich use of glass, concrete and timber, the simple materials are balanced by bespoke joinery, well-curated furniture, lighting and art. Elegantly demonstrating how contemporary architecture can sit harmoniously in nature, the peaceful refuge (named Australian House of the Year in 2015) is in a league of its own.

Design


This bold, contemporary home offers space and style for the whole family

This unique cabinet is the standout furnishing you’ve been waiting for

Soto brings elegantly refined apartment living to the Eastern suburbs